Po úbočí Lysé hory 19.5 2021

19. 5. 2021

Po Medvědí stezce pod Lysou horou

Dnešní vycházka byla zatěžkávací zkouškou pro Zdeňka Šodka, který po těžkém průběhu Covidu projevil přání vyzkoušet si, zda už udýchá zátěž při výšlapech a dojde alespoň ke Zbujovi. Postupně jsme se k této vycházce přihlašovali další a další, nakonec nás bylo 10.

Vycházku jsme začali na Ostravici. Z nádraží jsme vyrazili ke Zbujovi. Dřevjanka U Zbuja se nachází v lokalitě Na Bílém v obci Malenovice a na severozápad od Lysé hory. Tady však bylo pusto a prázdno ani nebyla možnost se s někým domluvit na konání letošní akce "Smažení vaječiny".

A tak jsme vyšli k Albínovu náměstí. V přístřešku na náměstí jsme se občerstvili z vlastních zdrojů. Dále jsme pokračovali k Veličkovi.

Hospoda U Veličků je nejstarší hospoda v Beskydech. Funguje už od roku 1825. Bohužel ani tady jsme neuspěli i zde bylo zavřeno. Naštěstí jsou vedle hospody také přístřešky, které nám posloužili k odpočinku. Chvíli jsme poseděli a když nám počasí pořád přálo, vydali jsme se do Malenovic a potom autobusem do Frýdlantu n.O.

Vycházku ukončil klavírní "koncert" v podchodu ČD Frýdek-Místek.

Zdeňkovi to ve výsledku šlapalo skvěle a tak se už v neděli těší a chystá na Lysou horu.