Lesní stezka Vyhlídka 5.1 2021

5. 1. 2021

Nová lesní stezka ve Frýdlantě nad Ostravicí

Když se teď nemůžeme scházet ve větším počtu, tak nám nezbývá nic jiného, než se na nějaké ty vycházky domlouvat pouze mezi několika málo přáteli, protože nám ty společné středy chybí.

Tentokrát jsme se nevydali nijak daleko.

V městském lese nad budovou horské služby ve Frýdlantu nad Ostravicí se loni v únoru začal realizovat projekt s názvem lesní stezka Vyhlídka. Veškeré práce jsou už byly ukončeny a lesní stezka Vyhlídka byla 24. listopadu oficiálně otevřena veřejnosti. Stezka je kraťoučká, okruh má cca kilometr, takže to v pohodě ujdou i ty úplně nejmenší děti. Kočárek by měl projet všude bez problému. Cestou narazíte na několik "stanovišť", kde se děti i dospělí můžou buďto různě protáhnout a nebo se naopak něco naučí. Velký úspěch sklízí 2 velká "vyhlídková hnízda" zavěšená na stromech a lehátka se skluzavkou.

Bylo nás jen 5 - některým se povedlo zaspat. Byla to jen krátká vycházka. Chtěli jsme dál pokračovat na Ondřejník, ale počasí nám moc nepřálo (sníh s deštěm), a tak jsme nakonec skončili u Milana Václavíka, který nám doma zahrál na klavír a poskytl bohaté občerstvení.