Velký Javorník 23.9 2020

23. 9. 2020

Místo do pekla na Javorník

Vedoucí vycházky Honza Raška musel z důvodu částečné neprůchodnosti zaimprovizovat a změnit původně plánovanou trasu z Veřovic přes Peklo do Betléma na výšlap na Velký Javorník.

Na vycházku vyrazilo 15 lidí ze dvou směrů, tři z Trojanovic a ostatní z Veřovic. Vycházející z Trojanovic dorazili nahoru první, potom dorazil Dušan Štůsek, pak dlouho nikdo a po delší době se ukázal Břeťa Chovanec, který měl zakrvácené nohy. Vypadalo to sice děsivě, ale nebylo to po úrazu. Bylo to tím, že se prodíral maliním a ostružiním. Všichni známe různé stezky a zkratky, ale když tudy delší dobu nejdete, tak mohou být zarostlé a neprůchodné.

Nakonec nahoru dorazili ještě tři od Veřovic, kteří stoupali po silnici. Ostatní to vzdali a šli pěšky do Frenštátu pod Radhoštěm. Celkem nás tedy na vrchol dorazilo 8.

Chata byla z důvodů nařízení vládních opatření zavřená, ale alespoň fungovalo občerstvení přes výdejní okno. Počasí nám přálo a Dušan nás překvapil, když vytáhl z batohu mandolínu. Tak došlo i na hudební vložku a všichni jsme si s chutí zazpívali.