Golfový areál Ropice 9. září 2020

9. 9. 2020

Vycházka za sportem

Tuto vycházku zajistila Z.Horáková, ale pro nevolnost se jí nezúčastnila. Vedení výletu se tedy ujali naši znání turisté ze Stříteže M. Fober s manželkou.

Cestou jsme ve Stříteži navštívili pomník Josefa Mánese z godulského pískovce. Pomník je připomínkou let 1846-1854, kdy ve Stříteži pobýval malíř Josef Mánes a nechával se inspirovat krásou beskydské krajiny ke svým obrazům. Samotný pomník byl slavnostně odhalen v roce 1955.

Potom jsme se odebrali do kulturního domu, kde nám starosta obce pověděl něco o historii i současném dění obce, poskytl nám občerstvení a na památku jsme dostali tužky s logem obce.

Vycházka pokračovala přes Vělopolí ke golfovému areálu v Ropici.

Ropice Golf Resort je 18-ti jamkové mistrovské hřiště linksového charakteru, které nabízí panoramatické výhledy na masiv Slezských Beskyd s dominantou Javorového vrchu. Ropice Golf Resort patří mezi vyhledávané destinace jak náročnými, tak i méně zkušenými hráči a právem patří mezi TOP 10 Českých golfových hřišť. Každoročně se zde pořádají turnaje CZECH PGA TOUR a ČGF. Hřiště bylo otevřeno v roce 2004 a pod návrhem designu je podepsán rakouský architekt Hans Georg Erhardt.

Kopcovitější a dramatičtější první devítka s nejdelší 3 PAR jamkou na hřišti a 2 greeny na 7. jamce příjemně uvede do hry a skvost celého hřiště – poslední 3 jamky – 4 PAR dogleg vpravo přes vodu, 3 PAR green na poloostrovu a náročná rána kolem stromu na závěrečném 4 PAR umocní úžasný pocit ze hry. Osmnáct jamek měří 6263 metrů z černých odpališť, PAR 72.

Po obědě v blízké restauraci jsme se vydali na nádraží k cestě domů. Délka dnešní trasy vycházky byla 11 km. Vyšlo nám nádherné počasí a zažili jsme úžasné výhledy.